Thai masszázs

 

A thai masszázs célja az izmok nyújtásával, nyomásával, különböző testhelyzetek felvételével, a szabad energiaáramlás biztosítása, fájdalmak és merevségek oldása, rugalmas, hajlékony, elengedett állapot létrehozása. Segít a relaxációban (fontos megemlíteni, hogy a fogások alkalmazása során az érzékeny területek, fájdalmasabbak lehetnek - pl. nyirokrendszer, ilyenkor a kezelés intenzítását csökkentjük, hogy a relaxált állapot elérhető/megtartható legyen).

A thai masszázs alapjaiban más mint a nyugati masszázsfajták. A kezelés során nem használunk sem masszázsolajat vagy krémet.

A masszázs a talajon, ruhában (kényelmes - lehetőleg pamut - öltözék javasolt) történik, fekvő illetve ülő testhelyzetekben.

A masszőr az izmok gyúrása helyett a test energiavonalain dolgozik, az akupresszúrás pontokat ingerli nyomásos technikával, de egyben az izmokat is megmozgatja.

Ajánlott:

* kitűnő sportolóknak, fizikai tevékenységet végzőknek
* stresszhelyzetben
* alvászavaroknál
* mozgásszegény életmód esetén
* ülő munkát végzőknek
* reumatikus és ízületi panaszok esetén

Hatásai:

* egyszerre nyugtató és serkentő hatású
* serkenti a vér- és nyirokkeringést
* segíti a test méregtelenítését
* beindítha az öngyógyító mechanizmosokat a testben
* oldja az izmok és ízületek merevségét
* növeli a test rugalmasságát

Nem ajánlott:

* akut gyulladásos folyamatok és lázas állapotok esetén
* csonntörés és nyílt sérülések esetén
* súlyos csontritkulásban szenvedőknek (itt javaslom a Schüssler terápiát!)
* súlyos pszichés zavarok esetén
* műtét után 2-3 hét, szülés után 2-3 hét
* fertőző betegség esetén
* protézisek esetén/helyén (csípő, térd), de hátkezelés pl. lehetséges ilyen esetekben is

A 1,5 órás masszázs ára 8000 Ft/alkalom
 


Néhány gondolat...

 

Ha a thai masszázs szavakat meghallják, sokaknak sajnos a Bankokban zajló éjszakai élet és az ahhoz tartozó egyéb szolgáltatások jutnak eszükbe. Ez a masszázstípus valóban megsinyli ezt a hírnevet.

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a thai masszázs nagyon ősi múltra tekint vissza a nyugati masszázsfajtákkal szemben - mint a keleti masszázsfajták általában.

Történelmi gyökerei nem is Thaifödre, mind inkább Indiába nyúlnak vissza. A rendszer alapítójának egy indiai orvost, Jivaka K-mar Bhaccha-t tartanak.

Az indiai Ayurvedikus orvoslál szemlélete a mai napig is megtalálható Thaiföldön és része a Chiang Maiban található Masszázskórház szolgáltatásainak.

A thai masszázs alapvetően különbözik nyugati társától, a svédmasszázsként ismert, izmokat aktívan gyúró olajjal vagy krémmel dolgozó technikától. Ebből a keleti masszázsból hiányzik ez az izmokat aktívan igénybevevő mozdulat, amely a nyugati formák meghatározó eleme. Anyugati kezeléstípusok közül talán a fizikoterápia az, ami a legközelebb áll a keleti formához, de hatékonyságát tekintve még nem múlta felül azt.

A thai masszázs elsősorben az energiapontok kezelésével dolgozik, melyek vonalakon helyezkednek el és a test energetikájáért felelősek. Ezek az energiavonalak a test anatómiájára épülnek. Ezeknek a kezelése, együttjár azzal, hogy átmozgatja az izomzatot is, de gyengédebben, mint nyugati társaik, ugyanakkor egyik lényeges összetevője a masszázsnak a nyújtógyakorlatok, melyek komoly odafigyelést igényelnek a masszőr részéről.

Ennek köszönhetően közérzetünk már az első thai masszázs alkalmával is jelentősen javul. Gyakori alkalmazása azonban hosszútávú változásokat eredményez.

Minden ember más és más, éppen ezért, ami az egyiküknél könnyedén kivitelezhető, másiuknál már sérülést is okozhat. Ami az egyik embernek alig érezhető kis nyomás, a másiknál akár fájdalmas is lehet.

Minden test más. Így nagyon fontos feladatunk, hogy körültekintőek legyünk és minden emberre külön hangolódjunk rá és folyamatosan figyeljük a testet és gazdájának reakcióit.

A thai masszázsnak mégis mindkét fél számára örömtelinek kell lennie. 

 

folyt.köv...


GYakran Ismételt Kérdések a Thai masszázsról:

 

Ruhában, vagy ruha nélkül történik a masszázs?

A thai masszázs egy alapvetően ruhás masszázs, bár a mai kultúra jelei már itt is megfigyelhetőek. Létezik olajos változata is. Az is nagyon szuper, de a kimozgatásokra nem ad túl sok lehetőséget, éppen az olaj vagy krém miatt, pedig a tradicionális thai masszázsnak az egyik legfontosabb eleme a kimozgatások. Kényelmes, puha öltözék (lehetőleg természetes anyagból) szükséges.

 

Mennyi ideig tart a masszázs?

Nálam a thai masszázs másfél óra, végén arcmasszázzsal és relaxáló fejkezeléssel. 

 

Hogyan történik a masszázs?

A thai masszázs a földön, matracon történik, kényelmes öltözékben.

 

Mikor ellenjavallott a thai masszázs?

  • akut gyulladásos folyamatok és lázas állapotok esetén
  • csonntörés és nyílt sérülések esetén
  • súlyos csontritkulásban szenvedőknek (itt javaslom a Schüssler terápiát!)
  • súlyos pszichés zavarok esetén
  • műtét után 2-3 hét, szülés után 2-3 hét
  • fertőző betegség esetén
  • protézisek esetén/helyén (csípő, térd), de hátkezelés pl. lehetséges ilyen esetekben is

 

Elősegítheti a fogyást?

Tulajdonképpen igen, bár alapvetően nem fogyasztó masszázs. Mindenesetre csak olyan mértékben, mint a méregtelenítés, ill. a testi-lelki egyensúly visszaállítása.


Elérhetőség

Miklós Gabriella

Angyalfény Központ
1076. Budapest, Péterfy Sándor utca 15.


+ 36 30 5020240