Reiki eredete és tanfolyam lehetőségek

 

Reiki eredete - ízelítő tankönyvünkből:

A Reiki szó két japán írásjelből áll. Sokrétű jelentéssel rendelkezik. Nézzünk ebből néhány alapvető lehetőséget...

A Reiki szó jelentései:

  • Egyrészt jelenti a világmindenséget alkotó spirituális energiát. Az Univerzumban minden létező egyazon energiából áll: igen apró állandóan rezgő részecskék rendezett halmazai vagyunk. Mivel minden élő és élettelen létező ebből a láthatatlan részecskéből áll, ezért minden mindennel folyamatos összeköttetésben áll. Amikor valaki Reikivel kezel és annak csatornájává válik, erősíti a kapcsolatát a Mindenséggel. Ez a reiki egyik fontos célja.
  • A Reiki másrészt közkeletű elnevezésévé vált Mikao Usui spirituális energetikai módszerének. A korabeli Japánban nem volt szokatlan, hogy az Univerzum energiájával való bánásmódot oktatták vagy gyógyítottak általa. Mikao Usui létrehozta saját, a Reiki energia felhasználásán alapuló szellemi iskoláját. A Reiki ebben a tekintetben tehát Usui mester iskolájára utal, amelyek célja az volt, hogy a tanítványokat elvezesse a megvilágosodásig. Usui ehhez behangolásokat, meditációkat, kézrátételes pozíciókat és az igen fontos 5 alapelvet adta tanítványainak.


 

Az első tanítványok Usui tanítási rendszerét még nem nevezték Reiki-nek. Usui korában nem volt szokatlan, hogy a Reikit, mint spirituális energiát felhasználó kézrátételes módszereket oktattak. Az eredeti tanítások nyelvezetében szerepelt a Reiki szó, de leginkább csak akkor, ha a spirituális erőről beszéltek. A Reiki elnezevést ma már sokkal inkább azonosítják Usui rendszerével. A Reiki akkor vált Usui iskolájának elterjedt elnevezésévé, amikor a tanítások elhagyták Japánt.
Usui rendszerét kiemelték a többi kézrátételes módszer közül a beavatások, amelyek közelebb vitték a tanulókat a saját spirituális mivoltukhoz. Usui egy ideig nem különböztette meg a betegeket és a tanítványokat. Ez 1917-ben változott meg, amikor elkezdett beavatásokat végezni a tanítványokon, hogy segítse fejlődésüket. A tendhai hagyományok hatására Uusi mantrákat és mandalákat is adott tanítványainak.

Usui sírköve szerint a tanításai nagy fejlődésen mentek keresztül az 1922-es évben végzett nagy meditációja alatt. Usui 21 napon keresztül meditált a Kurama Yama hegységben. Egy nap nagy energia betöltődést érzett a korona csakráján keresztül: kinyilatkoztatást és beavatást kapott az Égiektől. Az ott átélt kinyilatkoztatást új meglátásba helyezte számára a Reiki működését és a tanítási módszereket. Kipróbálta magán a megtöbbszöröződött energiát, ezt követően pedig másokon is. A hatás azonnali és meggyőző volt. 

(forrás: Bronwen Stiene, Frans Stiene: The Reiki Sourcebook, Revised and Expanded, 2008,Ayni Books; Revised edition)


Dr. Usui Mikao halála után a Reiki több irányzatra szakadt, ahogy a világban kezdett elterjedni. Ezeknek az irányzatoknak a tanításai azok, amelyeket manapság is szeretettel továbbadunk.

A tanítás és kezelés módszerei manapság már nagyban eltérnek az eredeti módszertől, de hatékonyságuk elsősorban a mesterektől és a tanítványoktól függ, mennyire készek arra, hogy felvállalják saját útjukat és életüket.

Hogy személy szerint nekem mit jelent a Reiki?


Számomra a Reiki magát az életet jeleni, mert szó szerint megváltoztatta az életemet, a gondolkodásmódomat.

Általa megtaláltam az utamat és az életfeladatomat.

A tanítás az egyik ilyen feladatom, melyet nagy örömmel és szeretettel csinálok. Energiaszintem az évek során lényegesen megemelkedett és a szeretet, a mindennapjaim szerves alkotórésze. Ezt a szeretetet és tudást szeretném átadni minden hozzám fordulónak.

Szeretem kerülni az Egó által behatárolt dolgokat, mert csak ezáltal kaphatunk meg valamit a maga tiszta valójában.


Nagyon fontos, hogy

  • semmilyen tudás nem sajátítható ki egyetlen irányzatnak, tanítónak, mesternek vagy módszer számára, a valódi tudás mindenki számára elérhető forrásból származik
  • az Univerzum energiái mindenhol ott vannak, éppen ezért, bárki hozzáférhet. Ez nem függ attól, hogy az avató személy visszavezethető e Dr Mikao Usui Mersterig. A lényeg abban rejlik, hogy megtapasztaljuk a szeretet energiáját.
  • minden tanulónak joga van minden eszközt és támogatást, írásos anyagot és információt megkapni a tanítás során
  • a behangoláson túl a tanulónak folyamatosan dolgoznia kell magán és gyakorolnia szükséges a reikit, ahhoz, hogy mesterévé váljon. Csak a beavatástól, senki sem lesz mester, de egy magasabb rezgésre kerül, mely segíti spirituális fejlődését
  • elfogadó közösség vagyunk, ahol bármely iskola megközelítését, tanítását elfogadjuk a tisztelet és a szeretet nevében.

Mindenfelé (minden területen) léteznek különböző irányzatok. Ezzel nincs is semmi baj, hiszen mindennek meg van a maga oka. Mindig Mindenki oda jut el, ahol, vagy akinél van valami tanulnivalója.

Köszönöm tisztelettel, hogy végigolvasta soraimat.


Legyen szép a napja, mindennapja!


 

vissza a főoldalra

 

Tanfolyam lehetőségek:


Tanár: Miklós Gabriella, Reiki mester tanár

Reiki 1. tanfolyam


A tanulók a tanfolyamon megismerik röviden a Reiki történetét, a test energetikáját, a hara rendszert, illetve különböző önkezelési lehetőségeket, tisztításokat, valamint egyszerű és könnyen kivitelezhezhető fogásokat mások kezelésére. Ami a legfontosabb megismerik a Reiki lényegét, azt, hogy miért fontos mindezt önmagunkkal kezdeni, miért érdemes megélni a Reikit. Behangolást kepnak egy már azonnal alkalmazható szimbólum használatába, mellyel földelni, tisztítani tudnak, valamint koncentrálni az energiát, hogy nagyobb legyen sikerélményük azoknak a tanulóknak is, akik gyengébben érzik magát az energiát.
A behangolást követően képesek lesznek a Reiki energiával történő gyakorlásra. Rezgésszintjük megemelkedik, amely segíti a spirituális fejlődés kibontakozását.


A tanfolyam ára: 7.000,-Ft

Reiki 2. tanfolyam


A Reiki 1. tanfolyamon tanultak átismétlése után a tanulók megtanulják a csakratisztítást és csakraharmonizálást, valamint a nagykezelés menetét kezelőágyon. A Reiki 2. fokozat újabb két szimbólumának alkalmazási területeit. Lehetőségük nyílik az energia koncentrálása után, a tudatalatti programozására, illetve a távkezelésre.
Rezgésszintjük, illetve a lehívott energia mennyisége többszörösére emelkedik, ezáltal hatékonyabbá válik a gyógyítás és intenzívebbé a spirituális kibontakozás.


A tanfolyam ára: 14.000,-Ft

Reiki Mester tanfolyam


Az első két fokozaton tanultakból történő vizsga után a tanulók megkapják a behangolást a Reiki Mester fokozatba, valamint megismerik a hara rendszer és a csakrarendszer kapcsolatát és megtanulják a gyorskezelés technikáját is . Rezgésszintjük tovább emelkedik, a közvetített energiájuk mennyisége sokszorosára nő.
Megismerik a mester szimbólumot és a nap második részében aktívan gyakorolják a korábban tanultakat.


A tanfolyam ára: 28.000,-Ft

Reiki Tanár tanfolyam

Azok a tanulók jelentkezhetnek tanár tanfolyamra, akik már kellő gyakorlatot szereztek és biztos tudással rendelkeznek a Reiki mindhárom szintjét illetően. Továbbá érzik magukban a hívást, hogy tanítsák a Reikit és másoknak is átadják a tudásukat, tapasztalatukat (Reiki 1., Reiki 2., Reiki Mester).  

A tanfolyam az addig megszerzett Reiki ismeretekből történő vizsgával kezdődik, majd ezt követően a tanfolyam fő témája a tanítás módszertana, technikája, hirdetési lehetőségek stb.

A tanfolyam ára: 35.000,-FtHelyszín: Budapest 7. kerület.

időtartam: kb. reggel 9-től 17-ig.

Jelentkezés:

e-mail: feltoltodes@gmail.com

tel: 30/5020240 (amennyiben a telefont nem tudom felvenni -kérem írjon sms-t, vagy e-mailt!)

A tanfolyamokra a jelentkezést 50% előleg befizetésével lehet véglegesíteni.

Lemondás:

Lemondás esetén az előleg visszafizetése, vagy a következő alkalomra való beszámítása kérhető.

Lemondásra a tanfolyam előtt legkésőbb 1 héttel van lehetőség (ha valaki ennél később mondja le, az előleg visszafizetésére már nincs mód, de a következő jelentkezéshez felhasználható újból előlegként).


A lemondással kapcsolatos "szigorításra" a bérleti díj megfizetése miatt volt szükség, melyet a kései lemondás esetén nekem is meg kell fizessek. Megértésüket köszönöm!Várok mindenkit Szeretettel!

vissza a főoldalra


REIKI WORKSHOP

Reiki workshopok különböző tematikával rendelkeznek.

Vannak kifejezetten gyakorló workshopok, ahol kiegészíthetjük ismereteinket a reikivel kapcsolatban. S természetesen, ami a legfontosabb gyakoroljuk a reikit. A résztvevők egymást energetizálják, ott, ahol a leginkább szükséges, kezdve egy alapos csakratisztítással, majd a kezelést lezárandó csakra harmonizálással.

Ezt a típusú gyakorlást elsősorban az újuk elején járóknak javaslom. Olyan ez mint egy Reiki Klub, csak hosszabb időtartamban van lehetőség megélni a Reikit. De természetesen mindenki részt vehet rajta, aki gyakorolja a reikit. Hiszen nincs annál hasznosabb, mintha új emberektől kapunk visszajelzést, hogy mit éreznek, amikor kezeljük őket. A tapasztalatcseréről már nem is beszélve ;-)

 

Aztán van a haladó worksop, ahol már a szimbólumokkal játszunk. Mondhatjuk, hogy kiaknázzuk a lehetőségeit. Hozhatod az éppen megoldandó problémádat és gyakorlásképpen dolgozunk vele. Ezek a haladóbb szintű workshopok, az aktuális témájának a nevét viseli a leggyakrabban.

Ezt a típusú gyakorlást Reiki 2-es beavatással lehet legelőször látogatni, mert belépnek a gyakorlásba, megélésbe a szimbólumok, melynek haszánlatát Reiki 2-es tanfolyamon kapjuk meg először.

 

S persze van mester workshop is, ahol a tapasztalatcserén túl, egy még magasabb szintű gyakorlásra van lehetőség, ahol már sokkal nagyobb tapasztalattal "kísérletezhet" a résztvevő a reikiben rejlő lehetőségekkel.

Ez a típusú gyakorlás mester behangolás után érhető el, hiszen itt már egy sokkal erősebb energiával dolgozunk, amelyre a fizikai testnek is készen kell állnia.

 

Egyszóval egy nagyon izgalmas és tartalmas évnek nézünk elébe! :)

 

Részletek hamarosan!

Szeretettel Gabi


REIKI TÁBOR

Egy újabb meglepetést tartogat ez a 2014-s év, és ez a Reiki Tábor lehetősége, de ez egyelőre még maradjon titok!

Az első reiki tábor előre láthatólag 2014 őszén, illetve 2015 tavaszán várható, az igényektől függően és feltehetőleg egynapos lesz!

A tábort nem csak reikisek látogathatják majd :)

Részletek hamarosan!


GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK:

Reiki mint a szeret energiája?

A Rei-ki egy, az Univerzum által a rendelkezésünkre bocsátott energia. Jelentése is éppen ezért univerzális energia. A gyakorlása közben válik szeretetteljes energiává, a gyakorló szeretetenergiája révén. Mivel a használata közben belekapcsolódik a szívcsakránk is, mely a feltétel nélküli szeretet lakhelye. Így tehát elmondható, hogy a reiki a gyakorlója által válik szeretetenergiává.

 

Melyik Reikit tanítják?

Valójában Reiki csak egy van! Bár a tanításának formái, körülményei eltérhetnek, a lényeg azonban nem változik és gyönyörűen működik. A reikit megélni, gyakorolni szükséges ahhoz, hogy mesterévé válhassunk. A valódi, igaz spiritualitás elfogadó, megengedő. Az, hogy mi az eredeti, az igazi, ki és hova tudja visszavezetni saját magát, csak addig fontos, amíg az egónk és a pénz hatalmának irányítása alatt állunk. Ezen túlmenően, már lényegtelen. Nem kell elhinni, meg kell tapasztalni. Sokan a mai napig szívesen sajátítanak ki 1-1 technikát kizárólagos irányzatoknak, mestereknek. Hogy ez helyes e, mindenkinek a saját felfogására bízom, az ítélkezést szeretném kizárni.

Mit tudunk Usui Mesterről?! Azt, hogy meditációs elvonulásán egyenesen az Univerzumtól kapta meg a beavatását mindazon szimbólumokba, energiákba, melyeket később használt és tanított. Jómagam is személyesen ismerek olyan személyt, aki ugyanezen módón nyerte el a beavatásokat, azzal a külömbséggel, hogy neki a Mesterünk volt a vonalvezető, hogy hogyan tudja használni, mert nem álltak rendelkezésére mindazon tekercsek, melyek Usui Mesternek.

 

Reiki mint gyógyító technika?

A reiki egy, a természetes gyógymódok közé tartozó technikának nyugodtan nevezhető. Tekinthetnénk rá a természetgyógyászat egyik ágaként is, bár ez kis hazánkban messze nem elismert. Azonban Amerikában már önállóan is elfogadott renszer.

Gyógyhatását nem úgy lehet elképzelni, hogy pikk-pakk elmúlik minden bajunk egy kezeléssel. Természetesen ez is benne van a pakliban, de igazán ritka, ez leginkább Tőled függ.

Működése leginkább abban rejlik, hogy beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait azáltal, hogy oldja a lelki blokkokat.  Ez lehet rövidebb, de hosszabb időtartam is. A reikivel dolgozónak nem szükséges tudnia, hogy milyen lelki háttér okozza a problémát, bár a jövőbeni megelőzéshez hasznos lehet, ha a felszínre kerül.

Mint ahogyan a természetes gyógymódoknál, a reikinél is lehet elérni azonnali hatást akut esetben, de egy krónikusan fennálló probléma esetében többszöri kezelés is szükséges lehet, hiszen a kialakulása is hosszabb idő volt.

folyt.köv.

 

 


Elérhetőség

Miklós Gabriella

Angyalfény Központ
1076. Budapest, Péterfy Sándor utca 15.


+ 36 30 5020240


AKTUÁLIS TANFOLYAMOK:

Reiki 1 :

2014.04.12 SZOMBAT

2014.04.26 SZOMBAT

Helyszín:

Angyalfény Spirituális Központ

7.ker Péterfy S. u15.

Tanár: Miklós Gabriella

Jelentkezni telefonon vagy e-mailben lehet!

30/5020240

feltoltodes@gmail.com