Pozitív életszemlélet! De hogyan? - Tanuljunk együtt - 1. rész

2013.11.25 20:42

A nehéz életkörülmények között élők és betegek gyakran kérdezik meg, hogy:  "DE HOGYAN" ?!

Berögzült mintáink vannak, melyeket az évek során tanultunk szüleinktől, nagyszüleinktől, barátainktól, a minket körülvevő társadalomtól. A megfélemlítő és a stresszt fokozó médiumokról már ne is beszéljünk. Természetesen ugyanezek a minták megvannak pozitívan is :)

Egy ilyen berögzült, tanult minta például az, hogy mindig hibáztatunk valakit, pedig az életünkért egyedül mi vagyunk a felelősek és csak mi magunk tudunk rajta változtatni is. Természetesen ehhez lehet segítséget kérni, ha nem megy egyedül. A lényeg az, hogy felismerjük, lehet másképpen is. Természetesen ez nem minden alkalommal sikerül egyik napról a másikra. Itt a szófordulat nem véletlen, hiszen akár néhány nap alatt is szokássá válhat bármi - azt mondják, ha valamit 21 napig rendszeresen megismétlünk, akkor az bizony szokássá válik. S bizony tényleg így van.

Gyakran azt tapasztalom (s persze ez azontúl, hogy saját tapasztalat - átmentem rajta én magam is), hogy sokak saját magukat sem szeretik, vagy tisztelik. Ezzel az a baj, hogy ezt a fajta viselkedést vetítik az emberek a többi emberre is. Legyen szó a legalapvetőbb udvariasságról, vagy segítőkészségről, stb. Elvárják azonban, hogy velük bizony tisztelettel és udvariasan bánjunk mi, a többiek.

Ennek fényében kezdjük a változást saját magunkkal.

Szeresd, Tiszteld és Becsüld magad!

Reggelente szánj 5-6 percet magadra (itt aztán igazán nem lehet kifogás, ez csak pár perc). Dícsérd meg magad - "szép/jóképű vagyok", mond magadnak, hogy "szeretlek", "sikeres vagyok". Ezt igenis gyakorold minden reggel! 

De ennyire egyszerűen nem úszod meg! :)  Mostantól ne a hibáidra és a hiányosságaidra koncentrálj, hanem az erősségeidre. Minden nap kerres legalább 3 dolgot, ami szép rajtad, vagy valamit, amiben jó vagy. Amint megvan ez a legalább 3 dolog, máris dícsérd meg magad azért, hogy milyen ügyes voltál! :) Mert igenis meg tudod csinálni, mert ügyes vagy! :)

 

Mára ennyi, de folytatjuk. Minden alkalommal több és több lesz a feladat.

 

Szeretetteljes Boldog Napot Kívánok!

 

—————

Vissza


Elérhetőség

Miklós Gabriella

Angyalfény Központ
1076. Budapest, Péterfy Sándor utca 15.


+ 36 30 5020240