Májtakarítás?! Igen szükséges!

2013.12.28 13:02

Sokan amikor a méregtelenítés szót meghallják, futva menekülnek, hogy már megint egy egészéges életmód cím alá befogott üzleti fogással akarják lehúzni az embert.

Nos én nem emiatt akarok erről szót ejteni.

A májunk az emésztőrendszerünk egy nagyon fontos szerve. Tartsuk hát karban. Hiszen az emésztőrendszerünk - akár hisszük, akár nem - gyakorlatilag egyenlő az immunkrendszerünkkel. Arról nem is beszélve, hogy ha a májunk helytelenül működik, akkor vitaminhiányos állapotba is kerülhetünk, hiszen a zsírban oldódó vitaminokat nem fogjuk tudni felhasználni.

Nem akarok itt belebocsátkozni orvosi és/vagy természetgyógyászati szakirodalomba. Egészen egyszerűen, és pár mondattal kívánom csak felvázolni gondolataimat.

Hogyan lehet méregteleníteni a májat - leegyszerűsítve úgy, hogy minden, ami keserű, az tisztítja a májunkat. (Grapefruit, keserű gyógyteák stb.) Persze van ennél drasztikusabban hangzó tisztítókúra is (ahol a résztvevő a glaubersó, a grapefruit és az olivaolaj).

A drasztikusság helyett azonban inkább vagyok híve az egyensúlynak. Figyeljünk oda mit eszünk és figyeljünk a testünkre, hogy mire van szüksége, ugyanis megmutatja nekünk mindig!

Egy kis cikk, arról, hogy hogyan is imerhetjük fel, ha gond van: A májbetegség tünetei a bőrön...

További jó olvasgatást!

:)

 

 

 

—————

Vissza


Elérhetőség

Miklós Gabriella

Angyalfény Központ
1076. Budapest, Péterfy Sándor utca 15.


+ 36 30 5020240