Boszorkánykonyha :-)

2013.10.02 13:33

Mert hát mint tudjuk, fűben, fában... :P

Varázsdió after shave - gyulladásra, pörsenésekre:

Természetesen nem csak férfiaknak, hanem hölgyeknek is a szőrtelenítés utáni természetes bőrápoláshoz.

Ehhez varázsdióra van szükségünk elsősorban - mind a levelére, mind a szárára, melyet felaprítunk és egy nagyobb üvegbe töltjük. Adjunk még hozzá muskátlilevelet (az illatos fajtából) - itt az Uraknak tudunk "old spice" illatút is "kotyvasztani" :). De illatosíthatjuk tovább lime, esetleg más citrus héjával is. Az üveget töltsük fel alkohollal (pl. vodka) és a kamrában hagyjuk érni 2-3 hétig.

A végén csak le kell szűrni és növényi alapú zselatinnak gél állagúvá tudjuk varázsolni :)

 

Orbáncfű balzsam - égési sebekre:

Ehhez nincs másra szükségünk, mint orbáncfűre, jó minőségű olajra (oliva, mandula stb), méhviaszra és egy üvegre - na meg némi napsütésre.

Az orbáncfüvet beletöltjük az üvegbe és felöntjük az olajunkkal. Ezt a teli üveget 6-7 hétig érleljük a napon, majd leszűrjük és méhviasszal elegyítve megkapjuk a balzsamunkat.

Körömvirág-Levendula gél  -  pattanásos bőr kezelésére:

Ez a gél gyulladáscsökkentő és gyengéden radírozza is a bőrt.

Fogunk 12 körömvirág fejet, 12 levendula virágot, 10-12 muskátli levelet (ez lehet illatos is). Kb 2,5 dl forróvízzel leforrázzuk és 10 percig állni hagyjuk. A pihenő után egy muszlin anyagon leszűrjük.

Növényi alapú zselatint (kb 25g) 2 evőkanál meleg vízzel összekeverünk.

A zselatinhoz lassan, apránként hozzáadjuk a leszűrt levet, és még 5 evőkanál vodkát is, valamint néhány csepp teafaolajat, és kézi habverő segítségével folyamatos mozgásban tartjuk. Gél állagú eleggyé válik.

Hűtőben tároljuk. Bőrpróbát itt is végezzünk!

 

Árvácska krém - ekcémás bőre ápolására:

Az árvácskában rutin és szaponin található, ezek erősítik az érfalat.

Gőzfürdő fölé helyezett tálba 2-3 evőkanál olajat teszünk (oliva, mandula stb.). Hozzáadunk 1 teáskanál méhviaszt és 2 teáskanál emulgáló viaszt. (ez utóbbi  helyettesíthető méhviasszal és kakaóvajjal vagy shea vajjal is)

15 árvácska virágot, 1-3 kanál kamillavirággal leforrázunk 2,5-3 dl vízzel (10-15 percet hagyjuk állni, mielőtt leszűrjük). 2,5 dl-t hozzáadunk az olajos keverékhez 1 evőkanál növényi glicerin kíséretében, majd 1 evőkanál C-vitamin port is. Szintén kézi habverővel dolgozzuk össze, míg krém állagúvá válik.

A C-vitamin tartósítja is a krémet. Hűtőben kb 2-3 hónapig áll el. Bőrpróba itt is kötelező :)

 

Uborka-Aloevera gél  -  szemkörnyékápolásra:

Hűsít és feszesít, igazán hasznos, és rendkívül gyorsan és olcsón elkészíthető.

Az uborkát (hámozatlanul!) és az aloeverát pürésítjük és leszűrjük (kb fele-fele arányban). Növényi zselatint melegvízzel elkeverünk, pár csepp borsmentával "megbolondítjuk" - szigorúan csak 1-3 csepp. Habverő segítségével gél állagúra dolgozzuk.

Hűtőben pár hónapig eláll. A bőrpróbáról ne feledkezzen el! :)

 

Alapkrém:

Ennek alapja: a Shea vaj, a mangóvaj és a kókuszolaj.

Ezekből, egy lehetőleg egyenlő arányú keveréket készítsünk. Ezt aztán illatosíthatjuk olyan illóolajakkal, melyekre szükségünk van, vagy amiket szeretünk. Itt azonban felhívom a figyelmet arra, hogy csak olyan illóolajat hasznááljanak, melyet bőrre is lehet kenni!

beszerzéshez és bővebb leíráshoz ajánlom www.jomtom.hu oldalát sok szeretettel :-)

—————

Vissza


Elérhetőség

Miklós Gabriella

Angyalfény Központ
1076. Budapest, Péterfy Sándor utca 15.


+ 36 30 5020240